Zupa krem z zielonego groszku

04 . 06 . 2020
Maaamo, co tak ładnie pachnie, co robisz? - pytają moje dziewczyny. Krem z zielonego groszku - odpowiadam. Faktycznie, zapach wydobywający się podczas podsmażania na maśle świeżych listków mięty i zielonego groszku jest niezwykle interesujący. Gotowy krem również bardzo dobrze smakuje. Przygotowuje się go dosłownie chwilkę. Polecamy:). 270 g świeżego groszku, 2 szklanki bulionu warzywnego, parę listków mięty, łyżeczka masła, sól, pieprz, ząbek czosnku, szalotka. Na maśle podsmażamy pokrojony czosnek, cebulkę i listki mięty. Po chwili dodajemy groszek. Mieszamy. Zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości. Blendujemy. Podajemy z kawałkami wędzonego łososia lub koziego sera. Bądź po prostu z grzanką. Można również wykorzystać jarzyny z wywaru i dodać je, zblendowane, do kremu.

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ