Inspiracja na szybką i super łatwą w przygotowaniu kolację z francuskim smakiem😋
Porcja dla dwóch osób:
- 2 główki mini sałaty rzymskiej
- ser crottins de chauvignol 120 g
- łyżka pokrojonych prażonych orzechów włoskich
- 5 truskawek
- mini bagietka
- solone masło
- ocet winny jabłkowy
- oliwa z oliwek
- musztarda francuska z gorczycą
- sól, najlepiej morska i gruboziarnista, pieprz
Bagietkę kroimy na kromki, smarujemy masłem i układamy na niej plasterki sera. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 stopni na parę minut- bagietka ma być chrupiąca, a ser ciepły. Umytą sałatę rzymską rwiemy na kawałki, mieszamy z winegretem. Łyżeczkę musztardy mieszamy z łyżką octu, dodajemy 3 łyżki oliwy oraz sól i pieprz. Mieszamy. Na talerz kładziemy sałatę, grzanki, posypujemy orzechami i pokrojonymi truskawkami. Bon appétit🙂
KOMENTARZE (0)