Omlet ze szpinakiem i mozarellą

18 . 06 . 2024

Prosty przepis na zdrowe i sycące śniadanie. 

Aby je przygotować potrzebujesz:

2 jajka (jeśi potrzebujesz trzech proszę bardzo)
5-8 małych kuleczek mozarella (wg preferencji)
2 garści szpinaku baby
olej/oliwa do smażenia
sól
młoda dymka

1/3 pomidora bawole serce

Jajka roztrzep w misceczce. Na patelnię, wlej niedużo tłuszczu, tak by pokrył tylko dno. Rozgrzej na średniej mocy palnika. Zmniej moc i wrzuć pokrojoną młodą cebulkę oraz szpinak. Jak szpinak zmniejszy swoją objętność troszeczkę , wlej jajka. Smaż na niewielkiej mocy palnika. Dodaj pokrojony ser. Podważ delikatnie łopatką kiedy spód się zarumieni, złóż na pół, przyciśniej całość delikatnie, odwróć jeszcze na momencik na drugą stronę i gotowe! Podawaj z pomidorami.
Mozarella powinna lekko się roztopić, a pomidory obsypane młodym szczypiorkiem i solą morską pachnieć latem! Szybko nie zgłodniejecie Daję słowo🤍.

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ