Leczo

15 . 08 . 2020
Leczo. Według mnie jeden z najprostszych do wykonania i najsmaczniejszych letnich obiadów...Do przygotowania mojej wersji potrzebne będą: cukinia zielona i żółta, papryka czerwona, fasolka szparagowa zielona 15 sztuk, cebulka cukrowa oraz ząbek czosnku. Powyższe składniki podsmażam pokrojone na łyżce oliwy, w kolejności od najtwardszych do najdelikatniejszych. Podlewam troszkę wodą i duszę do miękkości. Dwa duże pomidory (ja najbardziej lubię w leczo bawole serca) sparzam, obieram ze skórki, kroję w kosteczkę i dodaję do pozostałych warzyw. Doprawiam solą i pieprzem. Na końcu, dodaję duuużo koperku. Podaję z ciepłą kromką chleba, ciemnym makaronem/ryżem lub młodymi ziemniaczkami.

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ