Do przygotowania szybkiego obiadu potrzebujesz:
- ok 400 g oczyszczonych i pokrojonych grzybów - u mnie podgrzybki, prawdziwki oraz parę rydzy
- 1,5-2 łyżki śmietany jogurtowej 10 %
- sól morska, pieprz
- kopytka/makaron/ulubiona kasza
- świeża posiekana natka pietruszki
- 2 szalotki
- ząbek czosnku
- oliwa/masło klarowane
Wstaw wodę w garnku na kopytka. Posól i zagotuj.
Obierz 2 szalotki, ząbek czosnku. Posiekaj. Zeszklij i podsmaż. Dodaj pokrojone i opłukane grzyby. Duś by zmiękły. Dodaj śmietanę, sól, pieprz. I natkę pietruszki. Podawaj z ciepłymi kopytkami.
Obecnie to najlepszy czas na grzyby. Koooorzystajcie jak lubicie!
KOMENTARZE (0)