Grillowana cukinia

27 . 08 . 2022

Dziś kolejna ultraprosta propozycja letniej kolacji…

Aby ją przygotować potrzebujesz:

- 3 średniej wielkości cukinie

- łyżkę orzechów piniowych

- ulubione świeże zioła

- sól zwykłą plus sól morską

- ząbek czosnku

- cytrynową oliwę z oliwek

Cukinię pokroiłam wzdłuż na cienkie plastry. Posmarowałam każdy plasterek oliwą cytrynową, posoliłam i natarłam czosnkiem przekrojonym na pół. Odstawiłam na godzinę tak by zmiękła i puściła sok. Plasterki grillowałam na patelni. Ułożyłam na półmisku. Posypałam prażonymi orzechami piniowymi, świeżymi ziołami oraz solą morską z Guérande. Do grillowanej cytrynowo- czosnkowej cukinii polecam ulubione ciepłe pieczywo, schłodzone wytrawne białe wino oraz dobre towarzystwo. Będzie przyjemnie🙂

Miłego wieczoru i dobrego weekendu🤍 

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ