Dziś kolejna ultraprosta propozycja letniej kolacji…
Aby ją przygotować potrzebujesz:
- 3 średniej wielkości cukinie
- łyżkę orzechów piniowych
- ulubione świeże zioła
- sól zwykłą plus sól morską
- ząbek czosnku
- cytrynową oliwę z oliwek
Cukinię pokroiłam wzdłuż na cienkie plastry. Posmarowałam każdy plasterek oliwą cytrynową, posoliłam i natarłam czosnkiem przekrojonym na pół. Odstawiłam na godzinę tak by zmiękła i puściła sok. Plasterki grillowałam na patelni. Ułożyłam na półmisku. Posypałam prażonymi orzechami piniowymi, świeżymi ziołami oraz solą morską z Guérande. Do grillowanej cytrynowo- czosnkowej cukinii polecam ulubione ciepłe pieczywo, schłodzone wytrawne białe wino oraz dobre towarzystwo. Będzie przyjemnie🙂
Miłego wieczoru i dobrego weekendu🤍
KOMENTARZE (0)