Fit placuszki z mąką owsianą, bananami i skyrem

25 . 03 . 2025

Szybkie fit śniadanie! 
Placuszki z mąką owsianą, jajkami, skyrem i bananami. 
Dla Tych co wolą z bardziej klasycznie, mąkę owsianą można zastąpić pszenną lub wymieszać pszenną z owsianą. W wersji bezglutenowej należy użyć tylko mąki owsianej gluten free.

- 2 dojrzałe banany
- 3 nieduże jajka
- 300 g skyru naturalnego, kremowego i bogatego w białko
- 3-4 łyżki mąki owsianej
- szczypta wanilii
- oliwa z oliwek do posmarowania patelni
- 2 szczypty wanilii

Banany rozgniotłam widelcem, dodałam skyr, jajka, a następnie pozostał składniki. Wymieszałam.
Na rozgrzanej patelni na średniej mocy palnika, posmarowanej oliwą z oliwek usmażyłam z dwóch stron na złoty kolor. Placki mają być cienkie i niewielkie - łatwiej je usmażyć. Najlepiej jak chwilkę odpoczną przed konsumpcją. 
Ja zjadłam je z dodatkową porcją skyru i borówkami, pozostali z syropem klonowym🙂

Udanego dnia!

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ