Figi z kozim serem, rozmarynem i orzeszkami piniowymi

11 . 09 . 2021
𝑀𝒶ł𝑒 𝒸𝑜 𝓃𝒾𝑒𝒸𝑜 𝒻𝒾𝑔𝑜𝓌𝑒 na weekend… Figi, ser kozi, orzeszki piniowe, odrobina rozmarynu oraz octu balsamicznego z miodem. Kupujesz figi. Myjesz. Odcinasz ogonek. Nacinasz lekko figę na krzyż, wkładasz kawałek sera koziego do zapiekania, parę orzeszków, odrobinę rozmarynu, polewasz sosem (ocet balsamiczny i miód w proporcji 1:1,5). Wkładasz na chwilę do piekarnika, do 180 stopni wraz z kawałkami bagietki/ulubionego pieczywa. I jest łatwo, pysznie, szybko i sezonowo. 

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ