Figi z kozim serem, rozmarynem i orzeszkami piniowymi
11 . 09 . 2021
𝑀𝒶ł𝑒 𝒸𝑜 𝓃𝒾𝑒𝒸𝑜 𝒻𝒾𝑔𝑜𝓌𝑒
na weekend…
Figi, ser kozi, orzeszki piniowe, odrobina rozmarynu oraz octu balsamicznego z miodem.
Kupujesz figi. Myjesz. Odcinasz ogonek. Nacinasz lekko figę na krzyż, wkładasz kawałek sera koziego do zapiekania, parę orzeszków, odrobinę rozmarynu, polewasz sosem (ocet balsamiczny i miód w proporcji 1:1,5). Wkładasz na chwilę do piekarnika, do 180 stopni wraz z kawałkami bagietki/ulubionego pieczywa.
I jest łatwo, pysznie, szybko i sezonowo.
KOMENTARZE (0)