Faszerowane kwiaty cukinii

26 . 05 . 2021
饾挬饾挾 饾搲饾挾饾搰饾挾饾搱饾捑饾憭 mam bia艂e, sch艂odzone wino, faszerowane kwiaty cukinii, 艣wieci s艂o艅ce, wok贸艂 kwiaty i moi dwaj nieod艂膮czni asystenci. Do艂膮czysz do nas? Aby przygotowa膰 farsz, wymiesza艂am dwie 艂y偶ki ricotty i serka 艣mietankowego, doda艂am rozgnieciony ma艂y z膮bek czosnku, otart膮 sk贸rk臋 z po艂owy cytryny, par臋 posiekanych listk贸w mi臋ty, s贸l i odrobin臋 pieprzu. Kwiaty delikatnie umy艂am, osuszy艂am, usun臋艂am pr臋ciki, nafaszerowa艂am (albo delikatnie 艂y偶eczk膮, zdecydowanie lepiej jednorazowym r臋kawem cukierniczym), zawin臋艂am, by farsz nie wyp艂yn膮艂. U艂o偶y艂am na papierze do pieczenia, posmarowa艂am oliw膮 i upiek艂am w 170 stopniach, tak by cukinia lekko zmi臋k艂a. Usiad艂am na tarasie i na chwil臋 zapomnia艂am o troskach dnia codziennego... Mi艂ego dnia! Szczeg贸lnie wszystkim Mamom- aby ten dzie艅 by艂 dla nas wyj膮tkowy! 

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ