Zupa szparagowa

30 . 04 . 2021
饾挬饾挾 饾搶饾憭饾憭饾搥饾憭饾搩饾捁... Dzie艅 dobry馃, przygotowa艂am na weekend maj贸wkowy trzy propozycje dla Was. Przystawka, danie g艂贸wne oraz deser. Zaczynam od przystawki, czyli od zupy szparagowej. Na 艂y偶ce solonego mas艂a podsma偶y艂am jedn膮, pokrojon膮 cebul臋 cukrow膮, dwa z膮bki czosnku. Doda艂am dwa p臋czki zielonych szparag-odmiany oliwkowej. Wcze艣niej umy艂am, odci臋艂am ko艅c贸wki i pokroi艂am. Zala艂am 4 szklankami wody. Mo偶na u偶y膰 wi臋cej, mniej, w zale偶no艣ci od tego jak膮 konsystencj臋 preferujemy. Gotowa艂am do mi臋kko艣ci. Zblendowa艂am. Doprawi艂am sol膮, pieprzem, 艣wie偶o start膮 ga艂k膮. Poda艂am z odrobin膮 mascarpone i jajkiem na p贸艂 twardo (takie jajko gotujemy 4 minuty od zagotowania, bia艂ko powinno by膰 艣ci臋te, 偶贸艂tko nie do ko艅ca). Na ko艅cu posypa艂am szczypiorkiem.

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ