Tartines au chèvre chaud et thym frais
To był całkiem miły poranek. W tle jedna z moich ulubionych wokalistek, w roli głównej francuskie smaki, a na drugim planie odrobina wiosny…
Co potrzebujesz, aby zrobić sobie takie śniadanie?
- garść roszponki
- łyżka winegretu cytrynowo-musztardowego
- 2 kromki chleba wiejskiego
- odrobina masła z solą z Guérande
- jedna mała kozia pleśniowa roladka
- 2 gałązki świeżego tymianku
- 2 orzechy włoskie uprażone i pokrojone
2 kromki chleba podgrzałam w tosterze. Posmarowałam masłem, ułożyłam plasterki roladki na kromkach. Włożyłam do piekarnika na kilka minut, temperatura 70-100 stopni, tak by ser się lekko roztopił. Po wyjęciu posypałam tymiankiem i orzechami. Dobrze smakuje z roszponką z winegretem. Bon appétit🤍
KOMENTARZE (0)