Śledzie w curry i wiśniami

23 . 12 . 2020
Z samego rana witam się przepisem na pyszne śledzie. Lubicie? Ja bardzo i nie wyobrażam sobie bez nich świątecznego okresu. Te, powinny leżeć w marynacie 2 dni, ale spóźnialscy jak zrobią dziś, to w sumie podczas wieczerzy wigilijnej mogą już je konsumować. Śledzie są z dodatkiem curry i suszonych wiśni. Przepis pochodzi z książki kucharskiej Dominiki Wójciak. 4 filety śledziowe wymoczyłam w mleku. Pokroiłam je na mniejsze kawałki. Następnie opakowanie jogurtu greckiego 300 g wymieszałam z 1,5 łyżeczki curry, garścią, namoczonych wcześniej, suszonych wiśni, łyżką miodu, delikatnie posoliłam. Dodałam do marynaty kawałki śledzi. Przełożyłam do naczynia, które następnie włożyłam do lodówki.

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ