Dzisiaj mam dla Was propozycję szybkiej letniej kolacji. Wykorzystałam do niej akurat składniki, które zostały po przygotowaniu poprzedniego dania - kuskusu z dodatkami.
Do zrobienia sałaty ze zdjęcia potrzebujecie: - 125 g szpinaku baby
- 1 twardą dużą brzoskwinię
- ziarenka z połówki granata
- 225 g sera halloumi z miętą
Dressing:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- łyżeczka miodu lawendowego
Szpinak z granatem w miseczce dokładnie mieszamy z sosem. Wykładamy na półmisek. Na patelni grillowej grillujemy chwilkę ósemki brzoskwiń oraz następnie plasterki sera. Przekładamy na szpinak. Konsumujemy🙂
WSKAZÓWKA: aby łatwo przekroić brzoskwinię na pół, a następnie pokroić ją na plasterki przetnij ją prostopadle do nacięcia na skórce i rozdziel na pół.
KOMENTARZE (0)