Sałata ze szpinakiem, granatem, grillowaną brzoskwinią i halloumi

24 . 08 . 2022

Dzisiaj mam dla Was propozycję szybkiej letniej kolacji. Wykorzystałam do niej akurat składniki, które zostały po przygotowaniu poprzedniego dania - kuskusu z dodatkami.


Do zrobienia sałaty ze zdjęcia potrzebujecie: - 125 g szpinaku baby

- 1 twardą dużą brzoskwinię

- ziarenka z połówki granata

- 225 g sera halloumi z miętą


Dressing:

- 3 łyżki oliwy z oliwek

- 1 łyżka soku z cytryny

- łyżeczka miodu lawendowego


Szpinak z granatem w miseczce dokładnie mieszamy z sosem. Wykładamy na półmisek. Na patelni grillowej grillujemy chwilkę ósemki brzoskwiń oraz następnie plasterki sera. Przekładamy na szpinak. Konsumujemy🙂


WSKAZÓWKA: aby łatwo przekroić brzoskwinię na pół, a następnie pokroić ją na plasterki przetnij ją prostopadle do nacięcia na skórce i rozdziel na pół.

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ