Sałata z kozim serem, burakiem, orzechami i porzeczkami

16 . 01 . 2021
Dziękuję głosującym za udział w ankiecie. Wynik to 60% dla przepisu zdrowego i 40% dla słodkiego. A zatem, dzisiaj na kolację, proponuję sałatę. 5 małych buraków zawijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni- u mnie trwało to godzinę. Na talerzu układamy rukolę, cieniutkie plasterki pokrojonych buraków, pokruszony ser kozi -2 małe roladki- oraz garść uprażonych i pokrojonych orzechów włoskich. Na wierzch proponuję czerwone porzeczki- choć można wykorzystać inne owoce - maliny, truskawki etc. Całość polewamy sosem- 2 łyżki oliwy z oliwek mieszamy z łyżeczką miodu i łyżeczką soku z cytryny. 

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ