Risotto z zielonym groszkiem i otartą skórką z cytryny, pstrąg z czosnkiem i koperkiem oraz musztardowa sałata rzymska
26 . 02 . 2021
𝐼𝓃𝓈𝓅𝒾𝓇𝒶𝒸𝒿𝒶 𝑜𝒷𝒾𝒶𝒹𝑜𝓌𝒶.
𝑅𝒾𝓈𝑜𝓉𝓉𝑜 𝓏 𝓏𝒾𝑒𝓁𝑜𝓃𝓎𝓂 𝑔𝓇𝑜𝓈𝓏𝓀𝒾𝑒𝓂 𝒾 𝑜𝓉𝒶𝓇𝓉ą 𝓈𝓀ó𝓇𝓀ą 𝓏 𝒸𝓎𝓉𝓇𝓎𝓃𝓎. 𝒫𝓈𝓉𝓇ą𝑔 𝓏 𝒸𝓏𝑜𝓈𝓃𝓀𝒾𝑒𝓂 𝒾 𝓀𝑜𝓅𝑒𝓇𝓀𝒾𝑒𝓂. 𝑀𝓊𝓈𝓏𝓉𝒶𝓇𝒹𝑜𝓌𝒶 𝓈𝒶ł𝒶𝓉𝒶 𝓇𝓏𝓎𝓂𝓈𝓀𝒶.
Wstawiam celowo przed weekendem, może Ktoś z Was wykorzysta przepis i przygotuje smaczny obiad/kolację podczas weekendu. Przepis na risotto klasyczny (przygotowujemy tak samo jak rissotto cukiniowe), pod sam koniec dodajemy groszek zielony i otartą skórkę z cytryny. Fillet z pstrąga natarty jest tylko czosnkiem i solą, obłożony koperkiem i upieczony w folii z odrobiną masła w 180 stopniach przez 20 minut. Do tego sałata rzymska skropiona cytryną, oliwą i z dodatkiem odrobiny musztardy Dijon. Wyszło całkiem, całkiem😋. Pstrąg piecze się, gdy przygotowujemy risotto, więc bardzo szybko można zrobić coś smacznego i zdrowego. Pięknego weekendu!
KOMENTARZE (0)