Taka jesień może się nie kończyć…
Do przygotowania prawdziwków z białym winem i tymiankiem w towarzystwie kaszy potrzebujesz:
- 400 g prawdziwków
- cebulę cukrową
- 2 ząbki czosnku
- 2 torebki kaszy pęczak
- 2 łyżki śmietany 36 %
- 1/4 szklanki białego wytrawnego wina
- świeży tymianek
- sól
- pieprz
- oliwę z oliwek
Na oliwie z oliwek zeszkliłam posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodałam obrane i pokrojone grzyby. Wlałam wino. Zwiększyłam moc palnika, by odparowało. Zmniejszyłam ogień i dusiłam parę minut. Na końcu dodałam śmietanę, tymianek, sól i pieprz. Zaserwowałam z ugotowaną kaszą pęczak. WSKAZÓWKA: kaszę pęczak możesz zastąpić kaszą bulgur, kaszą drobną jęczmienną czy ciemnym ryżem.
Pysznego weekendu🤍
KOMENTARZE (0)