Pavlova z truskawkami i bitą śmietaną

04 . 06 . 2021
𝒩𝒶 𝓌𝑒𝑒𝓀𝑒𝓃𝒹 - 𝒫𝒶𝓋𝓁𝑜𝓋𝒶. Po tartach z truskawkami i kremach na bazie żółtek, zostało mi sporo białek. Powstała z nich beza. Na przyjemny, długi i ciepły weekend jest idealna. Chrupka na zewnątrz, piankowa w środku. Z truskawkami i bitą śmietaną. Dla moich najbliższych♥️ 230g bialek ubiłam ze szczyptą soli. W trakcie ubijania, dodawałam partiami 300g cukru drobnego. Następnie, już na sam koniec, dodałam łyżeczkę mąki ziemniaczanej oraz łyżeczkę soku z cytryny. Uformowałam. Wstawiłam do piekarnika do 160 stopni i natychmiast obniżyłam temperaturę do 120 stopni. Suszyłam ok 1,5 godziny. Do bezy ubiłam 150g śmietany 36% z łyżką cukru pudru, którą wyłożyłam na wierzch. Ozdobiłam truskawkami.

KOMENTARZE (1)

Kasia
11.01.2022 13:56:26

Sprawdziłam przepis i jest super dokładnie tak trzeba zrobić jak opisano😋

Zobacz odpowiedzi (1) / odpowiedz
Ida
21.03.2022 20:18:13

Dziękuję serdecznie. Pozdrawiam!

Odpowiedz

ZOSTAW KOMENTARZ