𝑀𝒶𝓀𝒶𝓇𝑜𝓃.
Na oliwie zeszklij małą cebulkę i ząbek czosnku. Dodaj dwie garści oczyszczonych i umytych kurek. Smaż przez chwilę, tak by kurki lekko zmiękły. Dopraw solą. Zestaw z palnika. W między czasie, obierz białe szparagi, pokrój na kawałki, ugotowane dodaj do kurek, wymieszaj; dodaj pokrojony świeży tymianek. Ugotuj 250-300 g makaronu, włóż go na patelnię do kurek i szparagów, dodaj 2-3 łyżki wody z garnka, w którym gotował się makaron. Wymieszaj, podgrzewając całość. Na samym końcu, skrop obficie oliwą truflową. Dodaj świeżo mielony pieprz. Możesz jeszcze raz posypać świeżym tymiankiem. I natychmiast podawaj.
KOMENTARZE (0)