𝒟𝓎𝓃𝒾𝑜𝓌𝑒 𝓀𝓇𝓊𝒸𝒽𝑒 𝓏 𝓁𝑒𝓀𝓀𝑜 𝓅𝒾𝑒𝓇𝓃𝒾𝓀𝑜𝓌𝓎𝓂 𝓁𝓊𝓀𝓇𝑒𝓂
Aby je zrobić potrzebujesz 300 g krupczatki, 2 żółtka, 200 g masła, 100 g cukru trzcinowego, szczyptę soli, 120 g purée z dyni piżmowej, pół łyżeczki cynamonu. Składniki zagniatasz, wkładasz do lodówki w formie spłaszczonej kuli do lodówki na 45 minut. Następnie, po podsypaniu mąką blatu i oprószeniu wałka, wałkujesz, wykrawasz kształty, pieczesz w 180 stopniach. Po wystygnięciu, lukrujesz lukrem z dodatkiem przyprawy do pierniczków. Z podanej ilości wychodzi ich całkiem sporo, jeśli chcesz zrobić mniej zmniejszasz wszystkie składniki o połowę.
Dobrego tygodnia.
Dziś w @kobiecafotoszkola temat: liść…
KOMENTARZE (0)