Biszkopt z jabłkami i orzechami włoskimi

14 . 03 . 2021
𝒩𝒾𝑒𝒹𝓏𝒾𝑒𝓁𝓃𝒾𝑒. Przybywam dziś z szybkim i łatwym przepisem na niedzielne ciasto, które wczoraj spontanicznie poczyniłam🙂 Biszkopt z jabłkiem i orzechami włoskimi. Ubiłam 5 białek ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodałam stopniowo 200g cukru drobnego i 20g cukru z prawdziwą wanilią. Następnie ciągle ubijając dodałam stopniowo 5 żółtek. Przesiane 170g mąki pszennej oraz 70g mąki ziemniaczanej wmieszałam powoli do masy. Na końcu dodałam 15 posiekanych orzechów włoskich oraz 2 duże ligole starte na tartce o dużych oczkach. Upiekłam w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut do tzw suchego patyczka.

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ