Bezglutenowy sernik z kremem daktylowym na kasztanowym spodzie

25 . 02 . 2022

Dzie艅 dobry馃

A ja dzi艣 bez p膮czka i faworka Was witam, ale za to z przepisem na bezglutenowy sernik z kremem daktylowym. Zachwala艂am go ju偶 pod rolk膮, wi臋c wystarczy i przechodz臋 od razu do rzeczy馃檪 Przepis jest na blaszk臋 o 艣rednicy 20 cm.

Sp贸d:

120 g m膮ki kasztanowej

80 g mas艂a

40 g cukru trzcinowego

偶贸艂tko

ciut zimnej wody

Zagniatamy ciasto z powy偶szych sk艂adnik贸w. Wk艂adamy do sch艂odzenia do lod贸wki, a nast臋pnie wylepiamy nim dno foremki wy艂o偶onej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok 20 minut.


Masa serowa:

600 g sera z wiaderka

3 jajka

4 艂y偶ki kremu ze 艣wie偶ych daktyli

4 艂y偶ki syropu klonowego

40 g zmielonych orzech贸w pekan

艂y偶ka jogurtu greckiego

艂y偶ka m膮ki ziemniaczanej

Mikserem mieszamy sk艂adniki pocz膮wszy od sera. Dodajemy kolejne- mieszamy do ich po艂膮czenia, nie za d艂ugo. Wylewamy mas臋 na upieczony i przestudzony sp贸d. Ca艂o艣膰 pieczemy 20 minut w 160 stopniach, a potem jeszcze do godziny w 110 stopniach. Dobrego dnia 偶ycz臋 i nie zadam tego pytania o ilo艣膰 zjedzonych p膮czk贸w, kt贸re ka偶dy z nas dzi艣 parokrotnie us艂yszy i/lub przeczyta馃檭 

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ