𝐵𝑒𝓏𝒶 𝓌 𝒿𝑒𝓈𝒾𝑒𝓃𝓃𝓎𝒸𝒽 𝓀𝓁𝒾𝓂𝒶𝓉𝒶𝒸𝒽…
Przepis na bezę z ok 200 g białek jest na profilu.
Krem to ubite 100 g mascarpone ze 100 g śmietany 36 proc, łyżką cukru pudru, trzema szczyptami prawdziwej wanilii oraz łyżką rumu. Do tego domowy solony karmel. Przykryj dno rondelka o średnicy ok 15 cm drobnym cukrem, wstaw na palnik, jak cukier zbrązowieje i roztopi się, zestaw z ognia, porusz parę razy rondelkiem, aby resztki cukru się roztopiły, dodaj 1,5 łyżki lekko solonego masła oraz 1,5 łyżki śmietanki 36 proc. Wymieszaj.
Bezę udekoruj tuż przed podaniem. Wyłóż schłodzony krem, pokrojone figi, orzechy włoskie obtoczone w karmelu. Całość polej przestudzonym solonym karmelem. I znajdziesz się w raju🤍
Przyjemnego wieczoru🤍
KOMENTARZE (0)